Sottunga

Heej! Vi och mammas två kompisar med deras barn var till Sottunga på utflykt. Det var kul, men det ända som var dåigt var att de höll på och asfalterade där på så vi hörde bullret från maskinerna typ vart vi än gick. Men annars var det roligt. Jag doppade mig för första gången i år!! Jiho!! Lite kallt var det nog, men det gick bättre när armarna och benen domnat bort...
 
 
 
 
 
 

Postroddens dag

Hej! Man firar ju Postrddens dag till minne av alla som åkt över Ålands hav med post för ca 150 år sedan. Nu har man gjort det i 40 år och därför var det ett sångskådespel som handlade om Postrodde tiden. Jag och andra barn och vuxna var med. Det var en av de roligaste sakerna jag någonsin gjort!! När vi kom dit gick vi in i omklädningsrummen men sen när vi skulle ut var det massor med gubbar och tanter som stod och höll tal, så vi fick vänta jättelänge! Men annars gick det bra. Den ända missen var att orkestern började spela "Ålands
havets ros" istället för "Eckerö valsen". Men jag saknar alla jättemycket redan, men vi kanske skulle göra samma sak i höst som tur är!!
 

Övning i Eckerö

Hallå! Idag övade vi i Eckerö till Posroddens dag. Det r både barn och vuxna med och vi ska sjunga och spela teater. Redan idag första öningen i Eckerö, så kände åtminstone jag en gemenskap i hela gänget. I teatern är det en som drunknar och då ska vi ju spela lessna. Det är ganska svårt. Och då kom de som spelade våra "mammor" och liksom tröstade oss (i pjäsen alltså), alltså la en hand på axeln eller nåt...Men alla var supersnälla och det var iaf jättekul!! Vi var där fyra timmar idag och vi ska öva nästan varje dag den här veckan som kommer. Men då blir det bra sen!!
Har ingen passlig bild, men imorgon ska jag försöka ta lite bilder!

SOMMARLOV!!!!!

Gud, vad jag är glad idag!! Kan fortfarande inte fatta att vi har sommarlov! Efter avslutningen åkte vi till Svart Katten och åt. Det här var nog den bästa avslutningen jag haft. Tack för det här året, 5A!! Och TACK för allt snällt ni tyckte om mig, jag blev väldigt glad!
 
Eftersom vi inte har internet på stugan så blir det inte så mycket bloggande, men vi ska vara hemma i stan först så jag kommeer blogga lite i alla fall! Jag håller på att fundera ut bilder till min nya header, jag ska be pappa om hjälp. Jag tänker  byta ut den mot finare bilder! Kom ihåg att fråga mig på blogrespnse!
Min lillasyster och hennes kompis.
Härliga syrener.
 
Solen.

Avslutningsklänning

Heej! Har duschat och varit och plockt liljekonvaljer till imorgon! Känns fortfarande väldigt konstigt att få somarlov igen. Typ sista gången vi åt lunch i Norras matsal, kändes också väldigt konstigt!
Här är min avslutningsklänning. ( Kortet taget från min mobil.)

snart SOMMARLOV!!

Hej alla människor! Känns helt omöjligt att fatta att det är SOMMARLOV om nån dag!!!!! Ska bli skönt att vara ledig från allt! Vi ska vara på Föglö som vanligt och jag ska sjunga på lite olika ställen. Ska bli så roligt! Just nu ska jag öva på sångerna jag har valt, plus dom till Postroddens dag.
Hörs sen!
Ursäkta för lite dålig kvalitet men jag tog bilden med min mobil.

skor o sång

Hej alla! Vi var i Åbo i helgen därför att två av mina småkusiner tog studenten. Vi köpte svarta skor till mig till avslutningen som ni ser här nedanför.
 
Nu ska vi börja repetera nästan varje dag på Bel Canto ( min sånggrupp). eftersom vi ska uppträda i Eckerö om typ en och en halv vecka! Ska bli sjukt kul, vi ska sjunga och spela teater. Jag kanske får ett solo också, vi får se. Men först är det ju avslutning!! Det kommer bli jätteroligt att vara solist i We are all the winners!
 
I sommar kommer vi vara på Föglö som vanligt. jag ska sjunga på en marknad och en fest där. Sen ska jag också sjunga en låt som heter Välkommen hem, på Fabians dop!
 

filippalouisa.blogg.se

Välkomna till min blogg! Ni kommer att få läsa om min vardag, musik, när jag uppträder, mina drömmar och massa annat skoj!

RSS 2.0